Västerås Konsthall
Västerås Konsthall

Konstnärsföreningen har bedrivit verksamhet i över sextio år. Nu är vi ett femtiotal medlemmar. Vår främsta uppgift är att visa konstutställningar, samt att även genom olika andra aktiviteter tillföra allmänheten kvalitativa konstupplevelser. Vi vill stärka de kollegiala banden i föreningen och främja de lokala och regionala konstnärernas yrkessituation.

Konstnären Kenth Möller visar i en separatutställning ett urval av sina målningar i Konsthallen. Samtidigt visar medlemmar i Västerås Konstnärsförening konst i en gemensam samlingsutställning under juli. Välkommen in för att se våra sommarutställningar!

Aktuell utställning: KENTH MÖLLER:s SOMMARUTSTÄLLNING
”År 2005 blev jag medlem i Västerås Konstnärsförening. Plötsligt fick mitt drygt 50-åriga skapande en extern uppmärksamhet, och ett slags erkännande.

Hur jag lyckats i mitt konstnärskap ligger i betraktarens ögon, men utifrån min självlärdhet, och övriga förutsättningar, har jag strävat efter enkelheten, och en absolut närvaro i verkligheten. Inget större utrymme för vida tolkningar. Kanske behöver det vackra och det genuina inte tolkas, bara tillåtas vara, betraktas, och lämnas som det är?
För att delvis citera Karin Boye; nog hade det funnits mål och mening på min färd, men det har alltid varit vägen, som varit mödan värd.
Det slutliga resultatet har varit underordnat, men vinnlägger man sig om att alltid försöka göra sitt bästa efter egna förutsättningar, vad kan man mera göra och begära?
Med denna sommarutställning bidrar jag till att Västerås Konsthall kan ha öppet hela sommaren 2021, men det möjliggör också att jag på Konsthallens väggar, öppnar upp min egen enkla bildvärld, och tillåts samtidigt avrunda, och avsluta hela mitt livlånga konstnärskap.
Den som står mig nära vet varför. För Er andra; en simpel cykelolycka som renderade mig en fraktur på de två övre halskotorna, och en ödemskada på ryggmärgen, satte punkt för min förmåga att utöva mitt konstnärskap.
En ryggmärgskada ger inga förhoppningar kring framtida tillfrisknande. Mina förlamningskänslor och smärtor i hela kroppen inkl. dålig motorik i händer och fingrar har lett fram till en helt ny livssituation. Konklusionen får bli att livet är oförutsägbart, och väldigt skört. Men livet fortsätter!
Så här vid ”vägs ende” mitt i sommaren, hälsar jag dig välkommen till Västerås Konsthall 6 juli – 1 augusti 2021. Öppet varje dag kl. 12-17, utom på måndagar. Helger kl. 12-16.
När du kommer skall jag vara din värd och ciceron. Jag kan utlova starka akrylfärger på Konsthallens väggar, som skildrar både djur och natur, porträtt, diverse miljöer och stämningar.
Vi ses och hörs hälsar Kenth Möller”.

Vänföreningen till Västerås Konsthall består av ett hundratal konstintresserade medlemmar. Föreningens främsta målsättning är att tillsammans med Konstnärsföreningen bedriva utställningsverksamheten vid Västerås Konsthall, samt att genom olika aktiviteter, såsom resor och föredrag, utveckla medlemmarnas konstintressen.

Öppet: Tis-Fre 12-17, Lör-Sön 12-16,