30 maj 2024

REPAIR AFFAIR – HÅLLBARHETSEVENT

Den 15/6 kl 12-17 är du välkommen att ta hand om dina kläder som behöver lappas/lagas/ändras.

Här kan du då lämna in kläder som behöver vårdas och Viveka Lundström från Ateljé V lagar så mycket hon hinner på 1 timme.

Det är även öppet hus att lappa/laga/ändra själv med hjälp och guidning från Viveka. Du tar själv med det som behövs för att lagas, behöver byxorna ett nytt blixtlås tar du med det. Tråd i speciella färger behöver också tas med. På plats finns symaskiner, några saxar och nålar, svart och vit sytråd.

Ett arrangemang av Medborgarskolan i samarbete med Västerås Citysamverkan & Corem.

Att arbeta med hållbarhet är en central del av visionen för en levande och attraktiv stadskärna. Genom att främja hållbara alternativ inom transport, konsumtion och lokala verksamheter, bidrar vi inte bara till miljön utan även till en mer hållbar ekonomisk och social utveckling för hela staden. Att handla lokalt är ett sätt att minska transporternas miljöpåverkan, vilket är en viktig del av vår hållbarhetsstrategi. Lokala inköp stödjer även småföretagare och hjälper till att bibehålla unika och personliga affärer i Västerås City. Dessutom är Västerås Citysamverkan där vi är medlemmar engagerad i att förbättra och underhålla offentliga platser och grönområden som är tillgängliga för alla, vilket förbättrar livskvaliteten och främjar hälsosamma livsstilar.